Javna tribuna: Posledice čustvenega zanemarjanja v otroštvu na kasnejši odnos do sebe

anonimni uporabnik, 17. oktober 2017
Ostalo

V javni tribuni bomo govorili o čustvenem zanemarjanju v otroštvu ter kasnejšimi posledicami v odnosu do sebe. 

Čustveno zanemarjanje je nevidna in tiha oblika nasilja in je v psihologiji v veliki meri spregledan pojav. V nasprotju s fizičnim zanemarjanjem ali zlorabo, kjer so vidni jasni znaki, je čustveno zanemarjanje težko prepoznati, saj pogosto ni jasnih znakov. Čustveno zanemarjanje otrok se običajno ne prepozna, dokler se simptomi ne pojavijo v odrasli dobi.

Otrokova psiha vpija vse, kar starši rečejo, ali naredijo, kako se vedejo do njih, drug do drugega in do drugih ljudi. Njihovo vzorno vedenje vpliva na kasnejši zdrav ali nezdrav odnos do samega sebe in posledično tudi do drugih. Vse več raziskav kaže na številne posledice zanemarjanja, predvsem čustvenih stanj, ki pa v otroku ne bodo spodbujala odnosa k razvoju, ampak nezdravih odnosih. Torej razloge za to razdeljenost najdemo v zgodnjem otroštvu, v odnosu otrok – starš.

Vabimo vas, da se nam pridružite, v torek, 24. 10. 2017, ob 11.00 uri, ko bo na forumu Starševski čvek na vaša vprašanja, ali izkušnje povezane s čustvenim zanemarjanjem otroka ter kasnejšimi posledicami v odnosu do sebe, odgovarjala Sabina Gombač, univ. dipl. soc. ped., dipl. integrativna psihoterapevtka, ki kot psihoterapevtka dela v zasebni praksi z odraslimi posamezniki, ki se soočajo s posledicami travmatskih dogodkov, tesnobo, strahovi, izgorelostjo, depresijo, izgubo in drugimi težavami, ki vplivajo na njihovo življenje. Tudi na spletu z vami deli znanje in izkušnje ter predstavlja storitve, ki so lahko prvi korak na poti k sebi.

S psihoterapevtko Sabino Gombač, univ. dipl. soc. ped. se bomo pogovarjali o:

  • Razlika med zlorabo in zanemarjanjem?
  • Kako prepoznamo čustveno zanemarjanje?
  • Kako se otrok odziva na čustveno zanemarjanje s strani starša?
V javni tribuni lahko postavite konkretno vprašanje, ali delite svoje osebne izkušnje. Pogovor bo odprt dan pred javno tribuno.

Vabljeni, da se nam pridružite!

 

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,465
21.05.2024 ob 11:54
296,874
21.05.2024 ob 12:04
112,995
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close